Goudkoers

De goudkoers is uiteraard van groot belang voor iedereen die in gouden munten wil investeren. Dit komt onder andere door het feit dat deze koers in principe bepaalt hoeveel geld er verdiend kan worden door het goud aan te kopen en te bezitten. De goudkoers wordt daarbij uitgedrukt in een gewicht dat er vooral voor de mensen met gouden munten voor kan zorgen dat het eigenlijk heel eenvoudig is om te bepalen welk kapitaal aan goud met op dat moment eigenlijk bezit. Dit komt door het feit dat de goudkoers wordt uitgedrukt in dollar of euro per troy ounce. Dit is een gewicht dat we in Nederland eigenlijk helemaal niet kennen. Het gewicht dient dan ook niet verward te worden met het ‘ons’ zoals we dat hier in Nederland kennen, aangezien het gaat om een totaal andere maat. De goudkoers wordt namelijk uitgedrukt in een gewicht dat voor ons in Nederland gelijk staat aan ongeveer 30 gram. Het is daarmee een hoeveelheid waarmee we over het algemeen niet rekenen, aangezien het natuurlijk ook niet erg eenvoudig lijkt op het eerste gezicht. Aangezien de goudkoers al vanaf het begin in deze hoeveelheid wordt uitgedrukt is het echter interessant om te kijken naar wat het gewicht van de gemiddelde gouden munt is. Als gezegd is het namelijk heel eenvoudig om het kapitaal aan goud te waarderen dat iemand bezit wanneer het gaat om het bezit van gouden munten. De gouden munten kennen namelijk een gewicht dat hun waarde gelijk stelt aan de waarde van de goudkoers op dat moment. De meeste internationale munten zijn namelijk geslagen met exact een troy ounce aan goud, waardoor de waarde ervan heel gemakkelijk te bepalen valt. Overigens is het mogelijk dat de munten zelf meer wegen dan dit gewicht, aangezien er dan bijvoorbeeld ook koper in verwerkt is. Uiteraard is het voor de beoordeling van de goudkoers van belang om goed te kijken naar drie verschillende perioden. Zo is het allereerst interessant om eens te zien wat de koers in het verleden nu eigenlijk gedaan heeft. Op die manier is het namelijk mogelijk om bepaalde patronen te herkennen en er op die manier voor te zorgen dat de huidige goudkoers ook daadwerkelijk wat kan vertellen over de tijd waarin we zijn beland. Daardoor is het vervolgens weer mogelijk om aan de hand van de huidige situatie voorspellingen te doen over de toekomst. Het voorspellen van de goudkoers is daarbij natuurlijk heel erg interessant, aangezien het op die manier mogelijk is om veel goud te gaan verdienen met het goud. Zo is het mogelijk om het goud aan te kopen wanneer de goudkoers waarschijnlijk zal gaan stijgen en kan men het weer van de hand doen wanneer dit niet de verwachting is. Het voorspellen van de koers begint aan de andere kant dus al bij het begrijpen van de historie van de goudkoers. Uiteraard bieden de resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar het is wel heel interessant om er eens naar te kijken.

Historie

Wanneer men kijkt naar de historie van de goudkoers zal men al snel ontdekken dat er relatief gemakkelijk patronen te herkennen zijn. Zo is het bijvoorbeeld heel interessant om eens te kijken naar de laatste honderd jaar. In dat geval zal men zien dat de goudkoers eigenlijk heel stabiel is, maar dat er wel degelijk een patroon te herkennen valt op de momenten dat het economisch allemaal even net wat minder ging. Zo kan men namelijk zien dat de goudkoers op is gaan lopen op de momenten dat we economisch in wat minder weer terecht kwamen. Dit is onder andere altijd gekomen door het feit dat de inflatie op is gaan lopen. De verschillende investeerders hebben er op die momenten namelijk voor gekozen om hun geld in het goud te steken en er zo in ieder geval voor te zorgen dat de waarde behouden zal blijven. Gezien de grote vraag van die momenten is de goudkoers langzaam op gaan lopen en werd het op die manier dus mogelijk om geld te gaan verdienen met het goud. Om die reden werd de vraag naar het goud alleen maar weer groter en was het dus mogelijk om hier nog meer geld mee te gaan verdienen. De goudkoers laat op die manier dan ook heel goed zien dat het ten tijden van een economische crisis en de jaren daarna heel interessant is om goud aan te kopen en er op die manier geld mee te gaan verdienen.

Heden

Uiteraard bevinden we ons momenteel ook in een economische situatie die net even wat minder is. Dit betekent bijvoorbeeld dat de goudkoers de afgelopen jaren ook weer behoorlijk is opgelopen. Om onder andere die reden hebben veel mensen ervoor gekozen om hun geld in het goud te stoppen. De goudkoers heeft aan de andere kant ook weer kunnen profiteren van het feit dat de inflatie op dreigt te gaan lopen. Dit betekent dat het spaargeld gemakkelijk minder waard kan worden nu men te maken heeft met een rente die ook weer erg laag is. Om onder andere die redenen is het heel interessant om goud te kopen. De goudkoers weet daar duidelijk weer van te profiteren en maakt het daarmee alleen nog maar weer meer aantrekkelijk om goud aan te kopen en er op die manier mee te gaan verdienen. Uiteraard is het daarbij vooral de toekomst die interessant is.

Toekomst

De toekomst van de goudkoers ziet er eigenlijk heel interessant uit. Dit betekent onder andere dat een groot aantal deskundigen verwacht dat de goudprijs de komende jaren nog wel een eind door zal blijven stijgen. Volgens hen is het einde nog lang niet in zicht en is de stijging eigenlijk pas net ingezet nu het economisch allemaal even wat minder is gegaan. De grootste klap zal volgens hen nog gaan komen en het is daarmee een heel interessant moment om te investeren in het goud. Wanneer de toekomst van de goudkoers er inderdaad rooskleurig uit zal zien valt er dus nog veel geld te verdienen met het goud.