Gouden Munt Philharmonic

De gouden munt Philharmonic is afkomstig uit Oostenrijk en daarmee de enige van de vier munten die uit Europa komt. De Krugerrand komt immers uit Zuid-Afrika, terwijl de Nugget uit Australië komt en de oorsprong van de Maple Leaf ligt in Canada. Dit betekent onder andere dat de gouden munt Philharmonic eigenlijk heel dicht bij ons wordt geslagen en daarmee toch een soort van vertrouwd aanvoelt voor zowel de verzamelaars als de mensen die een investering willen doen. De gouden munt Philharmonic is daarbij een munt die eigenlijk nog helemaal niet zo oud is. Zo is het een munt die pas ver na de introductie van bijvoorbeeld de Krugerrand en de Maple Leaf voor het eerst werd geslagen en eigenlijk pas net komt kijken. Het mooie van de gouden munt Philharmonic is daarbij wel dat er gebruik gemaakt wordt van puur goud. Om die reden is het bijvoorbeeld voor investeerders heel aantrekkelijk om deze munt aan te schaffen en er op die manier een hoop geld mee te verdienen. Uiteraard is het vooral van belang dat het goud van een goede kwaliteit is; iets wat bij de gouden munt Philharmonic meer dan in orde is. Zo weten investeerders in ieder geval zeker dat ze ook daadwerkelijk goud van een goede kwaliteit in handen krijgen en op die manier geld kunnen gaan verdienen aan de hand van een goudkoers die alleen maar lijkt te kunnen stijgen. De gouden munt Philharmonic wordt daarbij verhandeld zonder premium, wat betekent dat de munt eigenlijk heel voordelig aan te schaffen valt. Dit komt onder andere door het feit dat de munt erg populair is bij investeerders en er daarom veel minder verzamelaars geïnteresseerd zijn. De gouden munt Philharmonic is daarbij het meest verhandeld geweest in een drietal jaren aan het begin van de jaren ’90. Dit geeft op zich natuurlijk al prima aan hoe populair de munt is, waardoor het wel goed zit met de kwaliteit en de veiligheid hiervan wanneer men deze aan wil gaan schaffen. De beeltenis van de gouden munt Philharmonic zorgt er daarbij voor dat deze er ook nog eens erg goed uit ziet. Het gaat hier om een afbeelding van een van de meest bekende orkesten die we kennen in deze wereld; iets dat het natuurlijk altijd goed doet. Het gewicht van de gouden munt Philharmonic is daarbij uiteraard afgestemd op de wensen van de investeerders. Zo schaffen zij de munt over het algemeen erg veel aan. Zij kunnen eenvoudig hun investering doen en aan de andere kant weet de munt aan populariteit te winnen. Tenslotte is de gouden munt Philharmonic net als de andere gouden munten populair vanwege het feit dat het niet nodig is om hier btw over te betalen. Dit betekent dat het mogelijk is om heel voordelig een investering te doen en er op die manier geld mee te verdienen.

Meest verhandeld

De gouden munt Philharmonic is in een aantal jaren aan het begin van de jaren ’90 het meest verhandeld geweest. Zo was de munt in 1992, 1995 en 1996 de meest populaire gouden munt ter wereld. Dit is destijds uitgesproken voor het World Gold Council, waardoor men zich bij de gouden munt Philharmonic in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over de waarde of de betrouwbaarheid. Nu dit instituut de munt in die jaren tot de meest verhandelde gouden munt heeft uitgeroepen hoeft men in principe alleen nog maar te kijken naar het feit of de munt wel echt is. Wanneer dit het geval is weet men zeker dat de gouden munt Philharmonic een hoop geld op zal gaan leveren wanneer de goudkoers netjes blijft stijgen. Op die manier is het mogelijk om aan de hand van de meest verhandelde munt geld te verdienen, zonder dat het nodig is om hier veel naar om te kijken of mee bezig te zijn. De gouden munt Philharmonic is daarmee een investering die vooral aantrekkelijk is voor mensen die hier verder weinig mee bezig willen zijn. Zij kunnen hun kapitaal zo gemakkelijk laten groeien, of er in ieder geval voor zorgen dat de waarde hiervan niet af zal nemen.

Beeltenis

De beeltenis van de gouden munt Philharmonic is werkelijk prachtig om te zien. Het gaat hierbij om het filharmonisch orkest uit Wenen. Dit orkest is over de hele wereld bekend en is op een zeer mooie manier vormgegeven op de munt. De gouden munt Philharmonic is om die reden dan ook niet alleen een munt die veel geld op kan leveren, maar ook uitstekend geschikt voor investeerders die graag laten zien waar ze hun geld in steken. Deze munt kan bijvoorbeeld prima worden geplaatst in een mooie vitrine, zodat iedereen hier naar kan kijken en van kan genieten.

Gewicht

Het gewicht van de gouden munt Philharmonic is zo gekozen dat het precies een troy ounce goud bevat. Om die reden is het voor investeerders mogelijk om heel snel te zien welk kapitaal er nu eigenlijk in het goud is gestoken. Dit komt door het feit dat de gouden munt Philharmonic hiermee een gewicht kent dat gelijk is aan het gewicht waarin de goudkoers wordt uitgedrukt. De goudkoers wordt namelijk uitgedrukt in dollars of euro’s per troy ounce. Zo kan men de goudkoers gemakkelijk vermenigvuldigen met het aantal munten dat men in het bezit heeft, om tot de totale waarde te komen. De gouden munt Philharmonic is uiteraard ook in andere gewichten beschikbaar, zoals een kwart of een half troy ounce. Op die manier is het mogelijk om tegen een lagere prijs toch deze mooie munt in huis te kunnen halen en er zo van te kunnen genieten.

BTW

Over de gouden munt Philharmonic hoeft men tenslotte natuurlijk geen btw te betalen. Dit komt door het feit dat de overheid heeft bepaald dat het goud vooral als investering gebruikt wordt. Anders dan bij het zilver is het namelijk geen grondstof voor bedrijven die bijvoorbeeld elektrische apparaten maken. De gouden munt Philharmonic is om die reden dan ook heel voordelig aan te schaffen. Zeker als investeerder is dat heel erg interessant, aangezien het op die manier mogelijk is om sneller een mooi netto rendement te gaan maken. Dit komt door het feit dat er niet eerst een aantal kosten terugverdiend dienen te worden. Wanneer er namelijk wel sprake is van btw betekent dit gemakkelijk dat de eerste 19% die er worden verdiend met het goud niet voor de investeerder zijn. Vanwege de vrijstelling van btw kan men met de gouden munt Philharmonic wel snel een netto rendement maken en er zo aan verdienen.