Gouden Munt Nugget

De gouden munt Nugget is afkomstig uit Australië. Het is tegenwoordig echter een van de gouden munten die men eigenlijk overal ter wereld kan aanschaffen. Het gaat hier bij de gouden munt Nugget om de aanschaf via de bekende handelaren, maar aan de andere kant natuurlijk ook om de aanschaf via het internet; iets wat vooral bij de nieuwe generatie investeerders natuurlijk zeer populair is en daarom steeds meer lijkt te winnen ten opzichte van de traditionele handelaar. Het mooie van de gouden munt Nugget is daarbij dat het een munt is die vooral vanwege het goud een hoop waarde kent. Dit komt aan de ene kant door de grote hoeveelheid goud die erin verwerkt is, maar aan de andere kant ook door het feit dat niet iedereen deze munt goed kent. De gouden munt Nugget is bijvoorbeeld een stuk minder bekend dan de Krugerrand uit Zuid-Afrika of de Maple Leaf uit Canada. Zelfs de Philharmonic uit Oostenrijk is bij veel mensen bekender dan de Nugget uit Australië en daarmee voor populair onder investeerders. Om onder andere die reden is de gouden munt Nugget namelijk niet erg gewild onder de meeste verzamelaars. Natuurlijk is de munt erg populair, maar dit is toch heel anders dan bij de Krugerrand. Deze munt lijkt namelijk een aanvullende waarde te hebben gekregen door het ‘merk’ dat er in principe is ontstaan. Op dit moment is dit bij de gouden munt Nugget nog lang niet het geval. Dit betekent onder andere dat deze munt nog voor een eerlijke prijs beschikbaar is en dat het daarmee heel interessant kan zijn om in deze munt te investeren. Uiteraard kent de gouden munt Nugget daarbij een rijke historie, aangezien het een munt is die al een groot aantal jaren geslagen wordt. Onder andere om die reden is er een goede naam rondom de munt ontstaan en weet men zo in ieder geval zeker dat het gaat om een veilige en waardevolle munt. Daarnaast wordt de gouden munt Nugget ook echt geslagen in puur goud. Dit betekent dat het gaat om het goud met een kwaliteit van 999.9/1000. Dit is de best mogelijke kwaliteit en word over het algemeen dan ook wel aangeduid als 24 karaat; waardoor de waarde eigenlijk vanzelfsprekend is. De beeltenis van de gouden munt Nugget is daarbij heel interessant. Het gaat hier namelijk om een ontwerp dat ieder jaar vernieuwd wordt, waardoor verzamelaars de mogelijkheid hebben om een hele collectie aan te leggen. Uiteraard wordt er hierbij ieder jaar wel gebruik gemaakt van een bepaalde basis om de collectie extra waarde te geven. Tenslotte is het heel interessant om naar de toekomst van de gouden munt Nugget te kijken. Op die manier is het namelijk mogelijk om wat te zeggen over de waarde die men kan investeren door gebruik te maken van deze munt en het rendement dat men er mee kan gaan maken.

Historie

De historie van de gouden munt Nugget is rijk, maar niet zo rijk als die van de Krugerrand. Dit komt onder andere door het feit dat de munt zo’n 20 jaar na de introductie van de munt uit Zuid-Afrika voor het eerst geslagen werd. Het gaat bij de gouden munt Nugget dan ook om het jaar 1986. Het was voor Australië vooral een methode om een eigen munt te ontwikkelen die een zo groot mogelijk gehalte aan goud zou bevatten. Op die manier was het namelijk mogelijk om een munt te slaan die interessant zou zijn voor investeerders. De gouden munt Nugget is dit zeker geworden en wordt dan ook vooral gezien als een munt die het mogelijk maakt om een groot kapitaal in het goud te investeren. Op die manier is het niet nodig om een groter gewicht dan nodig aan te schaffen. De gouden munt Nugget kan er daarmee dan ook voor zorgen dat er een mooie winst gemaakt wordt op de momenten dat de goudkoers oploopt. Aangezien dit momenteel over het algemeen het geval is kan men een hoop geld verdienen door deze gouden munt aan te schaffen als investering in het prachtige edelmetaal.

Puur goud

De gouden munt Nugget is gemaakt van puur goud. Dit betekent dat het gaat om 24 karaat goud, oftewel een kwaliteit van 999.9/1000. Dit is iets wat men niet bij alle munten terug zal zien, waardoor het de mogelijkheid biedt om een zeer interessante investering te doen in het goud. Zo biedt de gouden munt Nugget bijvoorbeeld meer goud dan de welbekende Krugerrand of Maple Leaf. Deze laatste is oorspronkelijk wel in puur goud geslagen, maar in de loop der tijd is er een meer unieke uitstraling ontstaan aangezien er later minder gouddichte munten zijn geslagen met de beeltenis van Canada erop.

Beeltenis

De beeltenis van de gouden munt Nugget is prachtig om te zien, maar ook om te verzamelen. Dit komt door het feit dat de munt ieder jaar een nieuw ontwerp krijgt. Uiteraard wordt er hierbij gebruik gemaakt van het dier dat in Australië veel voor komt en over de hele wereld bekend is; de kangoeroe. Dit dier kennen we allemaal uit Australië en het is dan ook niet gek dat de gouden munt Nugget dit als basis heeft gekozen voor iedere beeltenis. Ieder jaar wordt er een nieuwe afbeelding ontworpen die vervolgens op de munt geslagen wordt.

Toekomst

De toekomst van de gouden munt Nugget ziet er natuurlijk erg goed uit. Dit komt onder andere door het feit dat een groot aantal deskundigen verwacht dat de goudkoers nog veel verder op zal gaan lopen. Deze is de afgelopen jaren al flink gestegen, maar ze verwachten daarnaast dat dit slechts het begin is en dat de prijs alleen nog maar verder op zal gaan lopen wanneer de economische onrust aan zal houden. De gouden munt Nugget kan op die manier nog een hoop geld op gaan leveren, waardoor het mogelijk is om er een mooi rendement mee te maken en dus geld aan te verdienen.