Gouden Munt Maple Leaf

De gouden munt Maple Leaf wordt geslagen in Canada. Het was de tweede munt die er werd geslagen en wereldwijd beschikbaar werd gemaakt. De gouden munt Maple Leaf was dan ook een reactie op een boycot van de Krugerrand uit Zuid-Afrika. Aangezien er politiek gezien in de jaren ’70 een hoop verkeerd ging in dat land besloot Canada dat het tijd was om met een eigen munt te kopen en men op die manier de mogelijkheid te geven gouden munten aan te schaffen. De gouden munt Maple Leaf werd dan ook voor het eerst geslagen in 1979. Vanaf dat moment is er begonnen met de productie, die momenteel nog altijd door gaat. In de loop der tijd is er echter voor gekozen om de gouden munt Maple Leaf ook in andere gewichten dan het origineel uit te gaan brengen. Het origineel kent namelijk precies een troy ounce aan goud, waardoor het een heerlijke investering is voor mensen die graag weten welk kapitaal ze nu eigenlijk bezitten in de vorm van goud. Aangezien de gouden munt Maple Leaf daarbij dus ook in andere gewichten (1/2 troy ounce, ¼ troy ounce, 1/10 troy ounce en 1/20 troy ounce) beschikbaar zijn kunnen ook mensen die beschikken over een wat minder groot kapitaal profiteren van de aantrekkelijke waarde en waardestijging van het goud. De gouden munt Maple Leaf kan er op die manier voor zorgen dat het mogelijk is om bijvoorbeeld een erfenis op een prettige manier te investeren. Zo is het mogelijk om dit op een goede manier te doen en er ook daadwerkelijk geld mee te verdienen wanneer de goudkoers op blijft lopen. Uiteraard is er voor de beeltenis van de gouden munt Maple Leaf gekozen voor een bekende afbeelding. Het gaat hier dan ook om een blad van de eikenboom. Dit is het symbool van Canada, dat men onder andere ook terug kan vinden in de nationale vlag en daarmee over het algemeen dan ook zeer bekend is. Aangezien de eerste exemplaren van de gouden munt Maple Leaf zijn geslagen in puur goud is er vooral voor die exemplaren sprake van een grote populariteit en zijn die munten over het algemeen dan ook net wat meer waard dan de andere munten uit deze streek. De gouden munt Maple Leaf is daarbij nog altijd zeer afhankelijk van de goudkoers. Dit is namelijk nog altijd de koers die de waarde van de munten bepaalt. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen nog altijd goed kijken naar deze koers om te zien wat ze met het goud verdienen. Aangezien ook de gouden munt Maple Leaf daarbij nu gewoon online beschikbaar is kunnen veel mensen de munt aanschaffen en is dit eigenlijk heel eenvoudig geworden. Zo kan men gemakkelijk gebruik maken van het internet en is het allang niet meer nodig om de deur uit te gaan.

Beeltenis

Allereerst is de gouden munt Maple Leaf natuurlijk prachtig om te zien. Dit komt onder andere door het materiaal waarvan de munt gemaakt is, maar daarnaast ook wel degelijk door de beeltenis die er voor de voor- en achterzijde gekozen is. Bij de gouden munt Maple Leaf valt er aan de voorkant namelijk een blad van de eikenboom te zien. Dit is het nationale symbool van Canada en is daarmee dan ook zeer herkenbaar. Aan de andere kant van de munt is er gekozen voor de beeltenis van Queen Elizabeth II. Aangezien zij in de loop der tijd natuurlijk ouder is geworden is er bij de gouden munt Maple Leaf drie keer voor een nieuwe afbeelding gekozen. Op die manier heeft men er voor kunnen zorgen dat de beeltenis op de munt ook daadwerkelijk op de koningin bleef lijken; iets waar ze ook zelf prijs op stelt. De gouden munt Maple Leaf is op die manier met verschillende beeltenissen te verkrijgen en maakt het op die manier bijvoorbeeld ook mogelijk om een aantal verschillende munten in een bepaalde collectie te bewaren. Gezien de verschillende beeltenissen kan men op die manier gemakkelijk meerdere keren een Maple Leaf toevoegen aan de eigen collectie.

Puur goud

De eerste jaren dat de gouden munt Maple Leaf werd er gebruikt gemaakt van puur goud. Het gaat hier om de jaren 1979 tot 1981. Vanaf dat moment is men ook gebruik gaan maken van de munten die minder gouddicht zijn, maar aan de andere kant natuurlijk nog wel altijd hetzelfde gewicht aan goud bevatten. Uiteraard is de gouden munt Maple Leaf in het geval van bijvoorbeeld 1/20 troy ounce ook voorzien van veel minder goud. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om de munt aan te schaffen als een verzamelaar, ook wanneer er niet een zeer groot kapitaal beschikbaar is.

Goudkoers

Uiteraard is de goudkoers van groot belang voor de gouden munt Maple Leaf. Ondanks het feit dat de munten namelijk niet langer in puur goud worden geslagen is het wel nog altijd het goud dat zorgt voor de waarde van de munt en de eventuele stijging hiervan. De gouden munt Maple Leaf is daarom nog steeds het best af bij een markt waarin de waarde van de munt zal blijven stijgen. Op die manier krijgen de investeerders waar voor hun geld en kunnen ze met de aankoop van deze gouden munt dus profiteren van een aantrekkelijk rendement.

Online

De gouden munt Maple Leaf is net als veel andere gouden munten tegenwoordig gewoon online te bestellen. Dit betekent dat het niet langer nodig is om de deur uit te gaan en op die manier dan vervolgens een munt aan te kopen bij een handelaar die men bijvoorbeeld goed kent. Om voor voldoende veiligheid te zorgen is het op zich de eerste keer altijd nog verstandig om gewoon eens bij een handelaar langs te gaan en zo kennis te maken of naar de mogelijkheden te vragen. Vervolgens kan men de gouden munt Maple Leaf gewoon online kopen en zal dit dus een stuk gemakkelijker worden.