Gouden Munt Krugerrand

De gouden munt Krugerrand is erg populair bij een grote groep mensen. Dit komt natuurlijk grotendeels door het feit dat het gaat om een gouden munt die een hoop geld op kan leveren. Het is een van de meest bekende gouden munten. De gouden munt Krugerrand is afkomstig uit Zuid-Afrika en werd daar als een van de eerste gouden munten geslagen. Uiteraard was de munt oorspronkelijk bedoeld als een wettig betaalmiddel. De gouden munt Krugerrand heeft in de loop der jaren echter sterk aan populariteit weten te winnen, waardoor ook investeerders steeds meer geïnteresseerd zijn geraakt in deze munt. Om die reden is het tegenwoordig vooral een munt die men kan gebruiken om een investering te doen in het goud. De gouden munt Krugerrand kent daarbij een zeer grote populariteit vanwege het feit dat het eigenlijk de eerste gouden munt was die werd geslagen en wereldwijd bekend werd onder investeerders en verzamelaars. Natuurlijk bestonden er destijds wel meerdere gouden munten, maar de gouden munt Krugerrand was zeer populair vanwege het feit dat een grote groep mensen deze snel leerde kennen. Ondanks deze populariteit is het overigens niet altijd even goed gegaan met de munt. Zo is er bijvoorbeeld een periode geweest waarin een groot aantal landen de munt niet langer beschikbaar wilde maken, vanwege de politieke situatie in Zuid-Afrika. De gouden munt Krugerrand is om die reden toen ingeruild voor andere munten als de Maple Leaf, de Nugget en de Philharmonic. Vanaf dat momenten hebben steeds meer landen er namelijk voor gekozen om zelf gouden munten te gaan slaan en op die manier minder afhankelijk te zijn van de munten die uit Zuid-Afrika komen. Uiteraard is vooral de waarde van de munt erg interessant. Dit bepaald immers hoeveel men er mee kan investeren of hoeveel er aan de andere kant verdiend kan worden. Uiteraard is de waarde van de gouden munt Krugerrand afhankelijk van de goudkoers en kan men zich dus vooral daar op richten. Om de waarde van de munt zelf te bepalen is het daarbij gebruikelijk om naar het gewicht te kijken. Het gewicht van de gouden munt Krugerrand is echter net even wat anders dan dat van een aantal andere munten. Dit komt door het feit dat de munt niet gemaakt is van louter goud. Bij de gouden munt Krugerrand is er namelijk sprake van twee verschillende materialen. Uiteraard wordt het grootste deel van het gewicht veroorzaakt door het goud. Aan de andere kant is er ook nog een ander materiaal dat voor wat gewicht zorgt: koper. Tenslotte is de beschikbaarheid van de gouden munt Krugerrand natuurlijk zeer interessant. Ondanks dat een aantal landen ooit heeft besloten de munt niet meer beschikbaar te maken is dit tegenwoordig weer heel anders. Het is daarmee dan ook een van de meest bekende gouden munten die we kennen in onze huidige wereld.

Waarde

De waarde van de gouden munt Krugerrand is natuurlijk sterk afhankelijk van de goudkoers. Dit betekent dat het interessant is om deze koers goed in de gaten te houden en op die manier te bepalen of het mogelijk is om wat geld te verdienen met het bezit van het prachtige edelmetaal. De gouden munt Krugerrand wordt namelijk meer waard wanneer de goudkoers oploopt, maar kan aan de andere kant juist ook waarde verliezen wanneer dit niet het geval is. Het is om die reden dan ook heel interessant om goed te kijken naar de koers en op die manier te bepalen of het verstandig is om de munten aan te kopen. De gouden munt Krugerrand is een munt die men in principe kan verzamelen, maar het is aan de andere kant vooral een munt die wordt aangeschaft vanwege de waarde voor investeerders, waardoor het belangrijk is dat de goudkoers zich goed ontwikkelt. De gouden munt Krugerrand kan voor verzamelaars namelijk een essentieel onderdeel zijn van de verzameling, maar het is voor investeerders veel meer een munt die geld op kan leveren. Het mooie is daarbij dat het niet nodig is om er veel tijd in te steken of er op een andere manier mee bezig te zijn.

Gewicht

De gouden munt Krugerrand weegt meer dan de andere munten. Het gewicht van de munt is namelijk 33,93 gram. Dit betekent dat er sprake is van een verschil ten opzichte van de andere munten, wat natuurlijk ergens door veroorzaakt dient te worden. De oorzaak van het grotere gewicht van de gouden munt Krugerrand ligt in het feit dat er bij het slaan van de munt niet alleen gebruik gemaakt wordt van goud. Het is daarmee nog altijd een populaire gouden munt, maar er wordt wel degelijk gebruik gemaakt van een ander materiaal om aan het gewicht en de uitstraling te komen.

Koper

Het andere materiaal waarbij men bij de gouden munt Krugerrand gebruik maakt is koper. Dit wordt al vanaf het begin gedaan en zorgt ervoor dat de zo herkenbare uitstraling van de munt bereikt kan worden. Juist vanwege het koper is de gouden munt Krugerrand zo populair geworden bij een groot aantal verzamelaars. Aan de andere kant zit er wel gewoon een troy ounce goud verwerkt in de munt, waardoor de waarde voor de investeerders uiteindelijk ook prima is. Het gaat echter dus om 22 karaat goud, waar 24 karaat natuurlijk zorgt voor het pure goud als bij de Philharmonic en de Maple Leaf.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de gouden munt Krugerrand is tegenwoordig meer dan uitstekend. Nu we allemaal gebruik kunnen maken van het internet is het namelijk erg gemakkelijk om de gouden munten online te kopen. Dit betekent dat we in principe niet eens meer op zoek hoeven naar een handelaar die de munten importeert en vervolgens ter verkoop aanbiedt in Nederland of in een van de omringende landen. Men kan tegenwoordig gewoon online op zoek naar de munt. De gouden munt Krugerrand is op die manier tevens tegen een scherpe prijs beschikbaar, waardoor er gemakkelijk een mooie investering gedaan kan worden.